Feeds:
Posts
Comments

tetiba teringat kenangan lama..xtau nape sentimental sgt mlm ni..kawan @ sahabat,,susah nak lupakan kenangan tu..walaupu byk y manis tp kepahitannya ttp ade..persahabatn itu telah memanusiakan rosputih..perasaan rindu sll bertandang,,tp sentiasa berserah dan x terlalu mengharap..sekiranya waktu boleh berputar rosputih xkan memilih jln tu..terlalu pahit u dikenang,,,bila teringat meresap ketangkai hati,sebak tibe2..berusaha u melupakan,,tetapi rosputih manusia biasa..kenapa  perlu wujud perasaan RINDU!!!..AKU BENCI KO!!!

P/S:roomateku..rosputih rindukan awak..nak meluahkan perasaan,,roomateku adlh pendgr terbaik!!!

Advertisements

MURIDKU

INI ANTARA SOALAN ANAK MURID ROSPUTIH YANG SUSAH SGT NAK JAWAB:

  • cikgu nape tanya khabar kiteorg sebelum ngajar, cikgu lama xbuat pon?
  • cikgu umor cikgu bape? CUBALA TEKA.. 44 kot,,huh
  • cikgu apa beza syarahan ngan pidato?
  • cikgu nak tulis nama kat mana? ENTAHLAH TULIS KAT ATAS BAJU PUN BOLEH JUGAK..
  • cikgu tiger makan wolf x? MASALAH WOLF PON ROSPUTIH XTAU…
  • cikgu dr U mn? UPM,,,UPM kat mana cikgu?
  • cikgu macamn kita nak tau orang tu sayang kite?..WAH
  • Cikgu ley x saya anta karangan lusa?
  • cikgu apa nama facebook cikgu?

xtualy byk lg soalan2 anak2 murid rosputih y ssh rosputih nak jawab…huhuhhu PENINGLA…

RUMAHKU SEKOLAHKU

tetiba rosputih sebak bila teringat umah rosputih yang dah lm rosputih tinggalkan..

teringat mak ngan abah..

adik2 y rosputih sll gaduh ngan die..

tapi pd masa y sama rosputih sedih nak tinggalkan bumi melaka..

rosputih dah sayang ngan anak murid rosputih..

ngah relief kelas td terbuat pantun plak…

xtaula apa namanya ni nak kata pantun macam sajak…so hentam sajalah…

ni bunyinya..

jika aku ada sakti,

ingin aku meneruskan bakti

ingatanku pasti takkan mati

SMKA Sharifah Rodziah sangat bererti

p/s: cikgu sayang anak2 murid cikgu 1 aisyah & 4 Ar Razi tetap dlm hati…

KERJAYAKU..

rasanya dah lama sgt rosputih xcoret pape kat blog kesayangan rosputih ni…maaf yer blogku..huhu semakin hari rosputih merasai bahang u menjadi guru y hebat….rosputih selalu gunakan perkataan “hebat” ngn anak murid rosputih…masa mula2 menjalani praktikal ni,mg ssh sgt nak sesuaikan dr,,,kj byk sgt..RP lagi,kj amal lagi,BBM lg,..rasa xtertanggung..penat jgn ckpla,,mmg SGT PENAT..tp semakin hari rosputih menikmatinya..rosputih dapat anak murid y menyayangi rosputih apa adanya…walaupu 2 kelas jer y rosputih dpt,,tp keseronokkannya sgt mengembirakan hati..mmg mula2 xley nak handle prsn bila anak murid buat muka bila kita tegur,,,tp lama2 dah boleh pk,klu ko nak pandai ko dgrlah ckp aku..huhu rosputih gunakan pendekatan jdkan sy kawan,sy hanya boley jd pendengar tp sy xsuka jd penyampai..rosputih suka terapkan budaya minta maaf klu kita buat silap..walaupun rosputih jd cikgu, xsalahkan klu cikgu tu merendhkan egonya u meminta maaf..mmg rindu ngan KAMPUS HIJAU,,tp lg syg nak tinggalkan bumi SHAROD,,,huk AKU SAYANG ANAK MURID AKU…

kla xnak tulis pnjg2…nak buat RP pasni..cau..

MAHU TAPI MALU..

mahu tapi malu

rindu tapi bertepuk sebelah tangan

dekat tapi jauh

suka tapi duka

hidup tapi dah mati

~~”pergila kerinduan ini, jngn gangu aku lagi,..aku dah penat”~~

KAWAN BAIK..

salam..

             bila dok sorng2 kat dalam bilik ni,lagi2 bila time hujan tetiba roseputih rs sentimental plak..rosputih teringat kawan baik rosputih y dah rosputih kenal sejak kecik lagi, kiteorg dah bersahabat lama, nama die lia..rosputih xpernah jumpa kawan lain y sebaik die..aritu bila rosputih dengar topik pagi hot fm tntang apakah pengorbanan kawan baik anda? roputih terus teringat kawan baik rosputih,

              lia mmg baik suka tolong orng,xsuka buruk sangka, xsuka merungut dan byk lagi..die xpernah kata tidak untuk setiap pelawaan rosputih..ingat masa rosputih cari baju u MMMR puas rosputih n lia keliling kota jln kaki cr bj green apple..mmg pnt gler sampai melecet kaki lia,tp die xmerungut pun..snts bg pendapat  bj y rosputih nak cari xjemu die temankan rosputih u masuk disetiap kedai..bila dah jumpa bj tu masing2 penat, then g solat zohor dl..pastu die ade berkenaan kat satu sweater cantik sgt warna purple, die nak beli tapi mahal sgt harganye RM60..rosputih ckp xyahlah lia mahal sgt, tapi die nak jugak, akhirnya kiteorg g balik kedai tu, kedai tu tingkat 2..rosputih ckp kat lia ko nak beli ke x?klu nak naik, klu x xyah naik.die terpk2 nak beli ker x..die tnya pendpt rosputih klu naik kedai tu tp xbeli boley x, tgok pon jadilah,,rosputih pun jawab dahlah xyahlah klu xnak beli xyah naik..penat ni..so die buat keputusan u xbeli baju tu..spnjg balik tu die ckp lawanyer bj tu..kesian lia dahlah penat temankan rosputih cr bj tp rosputih xpenuhi permintaan die u g tgk sweater y die suka tu u kali y terakhir..maaf lia..banyak y lia korbankan dlm pershbtn ni, xprnah merungut n mengungkit,xmcm rosputih sll xpuas hti ngan sesuatu benda..

              teringat masa mula dapat masuk UPM die plak still kj kat kilang..die menangis sampi seminggu coz xdpt study same2 ngn rosputih..alhamdulillah setahun kemudian die dpt tawaran SPA study jadi jururawat pelatih pergigian..sebelum die dapat twrn tu arosputih balik umah tgk kurus sgt bdn die,myb penat kj kilang..rosputih sll berdoa semoga die diberi peluang y sama..alhamdulilah die berjaya jugak..

                  mmg susah nak jumpa kawan y ade waktu kite susah dan senang, kwan gelak mmg senang sgt nak cari kawan nangis nak jumpa kat ne?bila masuk UPM mcm2 ragam kawan y rosputih jumpa tp bl rosputih fikir 2 semua dugaan hdup sekurang2nye rosputih masih ade kawan y masih disisi rosputih walaupun jarak memisahkan kami,,orang itu adalah MESLIAH BT MASDAR..lia xpernah gtau y rosputih ni kwn baik die, tp rosputih xpernah malu u menyatakan lia adalah kawan baik rosputih.., rasa berbangga dapat kawan mcm die..

 p/s:hargai kawan kiter..

MENYERAH UNTUK MENANG

salam…

       dah lama rosputih x memuntahkan sebarang isi hati diblog kesayangan rosputih, maklumlah demam facebook telah melanda maka lebih tertumpu di sana.maka di sini rosputih nak meluahkan apa y terbuku didada, walaupun pagi ni rosputih akan menjalani ujian undg2 jenayah islam, tapi klu xluah kat cni takut asyik teringat..hmmmm mcmn nak mulakan ek?? mcmn kite nak menafikan ape y kita xbuat? dr fauzi pernah gtau jangan bersumpah walaupun kite xbuat,tp mcn nak yakinkan org y kite xbuat ap y dikatakan dkhalayak semalam..rosputih tertanya2 pernah ke rosputih buat apa y dikatakan tu?atau “dia” sj menambah2 cerita skdr guraun.rosputih hrp semua tu gurauan..kite bukan boleh jatuhkan hukuman pada org y dah buat aniaya kat kite, xkan nak jatuhkan hukuman hudud, qisas @ takzir kot..biarla semua tu Allah y tentukan..

      kadang2 rosputih terpk jangan salahkan perpisahan sekiranya ianya berlaku tetapi, pertemuan y menyebabkan kite xdpt menilai sesuatu..so nak salahkan pertemuan ke?jgn salahkan sape2!!!semuanya dah ditentukan!kiter perlu menyerah untuk menang..teringat lgu favourite band ksygan rosputih d’massive

syukuri apa yang ada

 hidup adalh anugerah

bagi hambanya y sabar x kenal putus asa

 jangan menyerah jangan menyerah jangan menyerah oooooo

 

        hidup adalah anugerah y Allah bagi kat kite, hargailah ia..warnainya dan selaminya.rosputih harap tiada penyesalan u setiap pertemuan..

p/s: aku bukan begitu aku harap ko xmaksudnya..